Η Εταιρεία

Η Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής είναι ο επίσημος επιστημονικός φορέας των Ελλήνων χειρουργών οφθαλμιάτρων που ασχολούνται με τη χειρουργική του καταρράκτη και τη διαθλαστική χειρουργική.

Η Ε.Ε.Ε.Φ.Δ.Χ. έχει ως σκοπό τη διάδοση της γνώσης γύρω από το αντικείμενό της με τη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, κλινικών φροντιστηρίων, πειραματικών χειρουργείων, με την έκδοση επιστημονικών περιοδικών, καθώς και τη συνεργασία με άλλες Ελληνικές και Διεθνείς επιστημονικές εταιρείες.

Από το 1999 και ανά δύο έτη, τιμά διακεκριμένους οφθαλμιάτρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό απονέμοντας τα βραβεία Kelman και Fyodorov προς τιμήν του πρωτοπόρου οφθαλμιάτρου Charles Kelman και του καθηγητή Οφθαλμολογίας της Ρώσικης Ακαδημίας Επιστημών, Svyatoslav N. Fyodorov, αντίστοιχα.

Είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS), με την οποία συνδιοργάνωσε το 3ο, 11ο, 20ο και 23ο Χειμερινό Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της ESCRS στην Αθήνα το 1999, 2007, 2016 και 2019, αντίστοιχα, ενώ από το 2010 συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Ποιότητας για τα χειρουργικά αποτελέσματα EUREQUO (European Registry of Quality Outcomes for Cataract and Refractive Surgery).