Υποτροφία ΕΕΕΦΔΧ “Σπύρος Γεωργαράς”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, κατόπιν προτάσεως του τ. Προέδρου κ. Βασ. Τσίγκου, καθιέρωσε από το 2007 την Υποτροφία της ΕΕΕΦΔΧ “Σπύρος Γεωργαράς” προς τιμήν του καθ. κ. Σπ. Γεωργαρά, ιδρυτικού μέλους της ΕΕΕΦΔΧ, για την εξαίρετη, πολυετή και πολύπλευρη προσφορά του στην κοινότητα των χειρουργών οφθαλμιάτρων.

ipotrofiaΗ Υποτροφία απονέμεται ετησίως σε έναν νέο οφθαλμίατρο για μετεκπαίδευση, διάρκειας έως 8 εβδομάδων, σε επιλεγμένο Οφθαλμολογικό Κέντρο του εξωτερικού με οικονομική κάλυψη της Ε.Ε.Ε.Φ.Δ.Χ.

Η πρώτη Υποτροφία απενεμήθη τον Φεβρουάριο του 2007 στον συνάδελφο κ. Στέργιο Λιάπη, το 2008 στον κ. Γεώργιο Καπαρουνάκη, το 2009 στον κ. Γεώργιο Κυμιωνή, το 2010 στον κ. Κωνσταντίνο Σαμαρά, το 2011 στον κ. Βασίλειο Λιαράκο, το 2012 στους κ.κ. Δημήτριο Μπουζούκη και Μιχάλη Τσάτσο, το 2013 στον κ. Παναγιώτη Γεωργουδή, το 2014 στον κ. Βασίλειο Διακονή, το 2015 στους κ.κ. Σωτηρία Παλιούρα και Κωνσταντίνο Τσαούση, το 2016 στους κ.κ. Ζήση Γκατζιούφα, Λάμπρο Λαμπρογιάννη και Δήμητρα Πορτάλιου, το 2017 (με άλλη μορφή) στους κ.κ. Κωνσταντίνο Ανδρεάνο, Παναγιώτη Γιαννακούρα, Νικόλαο Κασιμάτη, Γεώργιο Κονταδάκη και Ιωάννα Μεταξάκη, το 2018 στον κ. Αργύριο Τζαμάλη και κατά τη διάρκεια του 33ου Συνεδρίου της Εταιρείας, απενεμήθη στον κ. Μιχαήλ Γρέντζελο.

Σημειώνεται ότι η οικονομική κάλυψη για μετεκπαίδευση διάρκειας έως 8 εβδομάδων ανέρχεται στο ποσό των 12.000 ευρώ.

Οι παραλήπτες της υποτροφίας της ΕΕΕΦΔΧ “Σπύρος Γεωργαράς” έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι το Οφθαλμολογικό Κέντρο του εξωτερικού, ενώ θα πρέπει να επιβεβαιώσουν οι ίδιοι την διαθεσιμότητα θέσεων στο Κέντρο της επιλογής τους, όπως επίσης και τις ακριβείς ημερομηνίες διαμονής τους.

Κριτήρια

Επισημαίνεται, ότι η τελική επιλογή γίνεται κατόπιν συνάντησης των υποψηφίων με το ΔΣ της ΕΕΕΦΔΧ πριν την έναρξη του Ετήσιου Συνεδρίου της Εταιρείας. Η παρουσία των υποψηφίων είναι υποχρεωτική.

Λόγω των εκτάκτων συνθηκών που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας η Υποτροφία δεν θα δοθεί για τα έτη 2020 & 2021.