ΗΠΙΟΝΗ 2019

«Πρόληψη και Διαχείριση των Αισθητηριακών Διαταραχών – Όραση και Ακοή»

Οι διαταραχές της όρασης στην Τρίτη ηλικία αποτελούν βασικό παράγοντα περιορισμού των δραστηριοτήτων του ατόμου σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Αποτελούν αιτία ατυχημάτων και περιθωριοποίησης με αποτέλεσμα την ψυχολογική επιβάρυνση του ηλικιωμένου και δυνητικά την επιδείνωση ψυχολογικών και γνωστικών προβλημάτων.

Η Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ) αναγνωρίζοντας την σημασία της υγιούς όρασης των ηλικιωμένων συμμετέχει στο Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων-ΗΠΙΟΝΗ για το έτος 2019, μεταξύ άλλων και με τους παρακάτω τρόπους:

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της, ώστε να συμμετέχουν στις δράσεις ενημέρωσης και εθελοντικής εξέτασης των πολιτών. Αυτό θα πραγματοποιηθεί τόσο με αποστολή ενημερωτικού δελτίου στα μέλη, όσο και μέσω του ιστοτόπου της.
  • Συμμετοχή στις επίσημες ημερίδες του προγράμματος, που στοχεύουν στην ενημέρωση τόσο του κοινού αλλά και των σχετικών φορέων που εμπλέκονται στις διαδικασίες προληπτικού ελέγχου, ώστε να γίνουν γνώστες τεχνικών, οι οποίες απαιτούνται για τη βασική εξέταση του πληθυσμού.

Η ΕΕΕΦΔΧ θα λειτουργήσει συμβουλευτικά σε κάθε στάδιο οργάνωσης και υλοποίησης του προγράμματος ΗΠΙΟΝΗ.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα: ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΙΟΝΗ

ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι 2 τοπικές μονάδες υγείας της Πετρούπολης συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΗΠΙΟΝΗ με θέμα για το 2019 “Πρόληψη και Διαχείριση των Αισθητηριακών Διαταραχών- Όραση κ Ακοή” με ενημερωτικές εκδηλώσεις και κατ’οίκον επισκέψεις.

Λόγω μη στελέχωσης των ΤΟΜΥ με την ειδικότητα του οφθαλμιάτρου ζητούν στήριξη από εθελοντές οφθαλμιάτρους. Οι ώρες λειτουργίας των ΤΟΜΥ είναι απο τις 8πμ έως τις 9μμ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα. Σχίζα Χριστίνα στα τηλέφωνα: 2105017953, 6980950695

————–

 

 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ΗΠΙΟΝΗ, η Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ) συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επισκεπτών Υγείας (18-20 Οκτωβρίου 2019, Πολεμικό Μουσείο, Αθήνα), με σκοπό τόσο την ενημέρωση όσο και την εκπαίδευση των επισκεπτών υγείας, σε βασικές τεχνικές οφθαλμολογικής εξέτασης, ώστε να μπορούν αυτοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των προγραμμάτων προληπτικού ελέγχου.

Πρόγραμμα

 

 

Η ΕΕΕΦΔΧ συμμετείχε με τη διοργάνωση του Κλινικού Φροντιστηρίου (Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, 13:30-15:00): «Έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη των διαταραχών όρασης στην τρίτη ηλικία. Τι πρέπει να γνωρίζει ο επισκέπτης υγείας»
Συντονίστρια: Ε. Πατσούρα
Ομιλητές: Ε. Πατσούρα, Α. Μανιατέας,
Γ. Ρουσσόπουλος, Κ. Κουφαλά

 

 


 

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία διοργάνωσε Ημερίδα ανακοίνωσης του 5ου Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος ΗΠΙΟΝΗ με θέμα «Πρόληψη και Διαχείριση των Αισθητηριακών Διαταραχών – Όραση και Ακοή», με τη συμμετοχή και της ΕΕΕΦΔΧ.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου στο Μερόπειο Ίδρυμα (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45, Αθήνα). Ώρες διεξαγωγής 9:00- 14:00.

Αφίσα Ημερίδας 

Πρόγραμμα Ημερίδας

 

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΕΕΦΔΧ

Τηλ: +30.6974479906
Email: info@hsioirs.org
Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 198 και Απολλοδώρου 1
Π. Φάληρο, 
ΤΚ 17563 Αττική