ΗΠΙΟΝΗ

Οι διαταραχές της όρασης στην Τρίτη ηλικία αποτελούν βασικό παράγοντα περιορισμού των δραστηριοτήτων του ατόμου σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Αποτελούν αιτία ατυχημάτων και περιθωριοποίησης με αποτέλεσμα την ψυχολογική επιβάρυνση του ηλικιωμένου και δυνητικά την επιδείνωση ψυχολογικών και γνωστικών προβλημάτων.

Η Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ) αναγνωρίζοντας την σημασία της υγιούς όρασης των ηλικιωμένων συμμετέχει στο Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων-ΗΠΙΟΝΗ για το έτος 2019, μεταξύ άλλων και με τους παρακάτω τρόπους:

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της, ώστε να συμμετέχουν στις δράσεις ενημέρωσης και εθελοντικής εξέτασης των πολιτών. Αυτό θα πραγματοποιηθεί τόσο με αποστολή ενημερωτικού δελτίου στα μέλη, όσο και μέσω του ιστοτόπου της.
  • Συμμετοχή στις επίσημες ημερίδες του προγράμματος, που στοχεύουν στην ενημέρωση τόσο του κοινού αλλά και των σχετικών φορέων που εμπλέκονται στις διαδικασίες προληπτικού ελέγχου, ώστε να γίνουν γνώστες τεχνικών, οι οποίες απαιτούνται για τη βασική εξέταση του πληθυσμού.

Η ΕΕΕΦΔΧ θα λειτουργήσει συμβουλευτικά σε κάθε στάδιο οργάνωσης και υλοποίησης του προγράμματος ΗΠΙΟΝΗ.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Ελληνική Γεροντολογικής και Γηριατρική Εταιρείας διοργανώνει Ημερίδα ανακοίνωσης του 5ου Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος ΗΠΙΟΝΗ με θέμα «Πρόληψη και Διαχείριση των Αισθητηριακών Διαταραχών – Όραση και Ακοή», με τη συμμετοχή και της ΕΕΕΦΔΧ.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου στο Μερόπειο Ίδρυμα (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45, Αθήνα). Ώρες διεξαγωγής 9:00- 14:00.

Αφίσα Ημερίδας 

Προκαταρκτικό πρόγραμμα Ημερίδας

 

 

 

 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ΗΠΙΟΝΗ, η Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ) συμμετέχει στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επισκεπτών Υγείας (18-20 Οκτωβρίου 2019, Πολεμικό Μουσείο, Αθήνα), με σκοπό τόσο την ενημέρωση όσο και την εκπαίδευση των επισκεπτών υγείας, σε βασικές τεχνικές οφθαλμολογικής εξέτασης, ώστε να μπορούν αυτοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των προγραμμάτων προληπτικού ελέγχου.

Η ΕΕΕΦΔΧ συμμετέχει με τη διοργάνωση του Κλινικού Φροντιστηρίου (Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, 13:30-15:00): «Έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη των διαταραχών όρασης στην τρίτη ηλικία. Τι πρέπει να γνωρίζει ο επισκέπτης υγείας»

Προκαταρκτικό πρόγραμμα

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΕΕΦΔΧ

Τηλ: +30.6974479906
Email: info@hsioirs.org
Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 198 και Απολλοδώρου 1
Π. Φάληρο, 
ΤΚ 17563 Αττική