Πανεπιστήμιο των Ορέων: Εθελοντική Δράση

H Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ) στηρίζει την εθελοντική δράση του Πανεπιστημίου των Ορέων (ΠτΟ – http://www.panoreon.gr/), εθελοντική αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση, μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών – Mountain Partnership-Food and Agriculture Organization, που αφορά στην καταγραφή δεδομένων από μία πλήρη οφθαλμολογική εξέταση στους πρόσφυγες και κυρίως στα παιδιά προσφύγων, που φιλοξενούνται στις δομές της χώρας μας.

Με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS) και της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ), ολοκληρώθηκε η απαιτούμενη υποδομή, για να υλοποιηθεί η εθελοντική αυτή δράση, ενώ ξεκίνησε ήδη και επίσημα η λειτουργία του Κινητού Οφθαλμολογικού Κλιμακίου του Πανεπιστημίου των Ορέων, το οποίο κατασκευάστηκε με την συνδρομή της ΕΕΕΦΔΧ.

Με επιτυχία έλαβαν χώρα οι πρώτες εξετάσεις προσφύγων στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, όπου μεταφέρθηκε το Κλιμάκιο στον Κούλε και εκεί εξετάσθηκαν περίπου 50 άτομα, κατά πλειοψηφία παιδιά. Για όλο περίπου τον μήνα Ιούλιο και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, θα συνεχιστούν τις εθελοντικές εξετάσεις και στα Χανιά και στη Σητεία, καθώς και θα εξετασθούν και οι υπόλοιποι πρόσφυγες, που διαμένουν στο Ηράκλειο. Αφού ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των Προσφύγων στην Κρήτη, σειρά έχουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Σάμος, Λέσβος, κλπ.).

Το Πανεπιστήμιο των Ορέων απευθύνει πρόσκληση προς τους Οφθαλμιάτρους και Οπτομέτρες, με σκοπό τη συμμετοχή τους στην ανθρωπιστική αυτή Δράση, προκειμένου οι πρόσφυγες να τύχουν της καλύτερης δυνατής ιατρικής φροντίδας.

Για να συμμετάσχετε επικοινωνήστε με την υπεύθυνη συντονισμού, κα Έλενα Ιωάννου, στο e-mail: panoreon@panoreon.gr αποστέλλοντας τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο, διεύθυνση, e-mail), τον προορισμό και τη χρονική περίοδο κατά την οποία δύναστε να συμμετάσχετε.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΕΕΦΔΧ

Τηλ: +30.6974479906
Email: info@hsioirs.org
Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 198 και Απολλοδώρου 1
Π. Φάληρο, 
ΤΚ 17563 Αττική