Δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής

Peter Barry Fellowship

Η ESCRS προσφέρει μια ετήσια υποτροφία για να τιμήσει την τεράστια προσφορά του εκλιπόντος Peter Barry στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οφθαλμολογία, αλλά και στην ESCRS. Η υποτροφία, ύψους € 50.000, προσφέρεται σε έναν ειδικευόμενο οφθαλμίατρο για να εργαστεί σε διακεκριμένο οφθαλμολογικό κέντρο στο εξωτερικό, προκειμένου να αποκτήσει κλινική εμπειρία ή εμπειρία στην έρευνα στον τομέα του καταρράκτη και της διαθλαστικής χειρουργικής για 1 χρόνο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ευρωπαίοι ειδικευόμενοι  οφθαλμίατροι, έως 35 ετών και να είναι μέλη της ESCRS για 3 χρόνια μέχρι τη στιγμή της έναρξης της υποτροφίας.

Η υποτροφία θα απονεμηθεί στο Ετήσιο Συνέδριο της ESCRS στη Λισαβόνα.

Για την αίτηση πρέπει να υποβληθούν τα ακόλουθα:

• Λεπτομερές  Βιογραφικό Σημείωμα

• Μια επιστολή των 1-2 σελίδων, περιγράφοντας πιο κέντρο επιθυμείτε να επισκεφτείτε και γιατί

• Συστατική επιστολή του Διευθυντή της Κλινικής όπου εργάζεται ο ειδικευόμενος

• Μια επιστολή από το ίδρυμα υποδοχής, υποδεικνύοντας ότι θα δεχτεί τον αιτούντα σε περίπτωση επιτυχίας

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 30 Απριλίου 2017

Οι αιτήσεις και τυχόν ερωτήματα θα πρέπει να αποστέλλονται στην Danielle Maher στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

---------------------

EBO - ESCRS Examination 2017

Η ΕΒΟ και η ESCRS δημιούργησαν μια νέα εξέταση για χειρουργούς καταρράκτη και διαθλαστικής χειρουργικής προκειμένου να αποδείξουν την εμπειρία και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους πάνω στο αντικείμενο της υποειδικότητάς τους.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα κερδίσουν τον τίτλο του FEBOS-CR (Fellow of the European Board of Ophthalmology Subspecialist in Cataract and Refractive surgery). Μια βασική πτυχή αυτής της εξέτασης είναι ότι έχει σκοπό να πιστοποιήσει την αριστεία στην υποειδικότητα της χειρουργικής του καταρράκτη και της διαθλαστικής χειρουργικής. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκτεταμένη χειρουργική εμπειρία, συμπεριλαμβανομένης μιας ποικιλίας περιστατικών που περιλαμβάνει και ένα ποσοστό περιστατικών με παράγοντες επιπλοκών.

Οι πρώτες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 6 Οκτωβρίου 2017 στη Λισαβόνα, πριν από το Ετήσιο Συνέδριο της ESCRS.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: http://education.escrs.org/ebo-escrs-examination-2017

 Σημαντικές προθεσμίες

* 10 Μαρτίου 2017: Υποβολή δικαιολογητικών από τους υποψηφίους

* 30 Μαΐου 2017: Επιβεβαίωση της έγκρισης για συμμετοχή στις εξετάσεις

* 30 Ιουνίου 2017: Οι υποψήφιοι επιβεβαιώνουν τη δική τους πρόθεση να συμμετέχουν και πληρώνουν τη σχετική συνδρομή (€ 650)

* 6 Οκτωβρίου 2017: Ημερομηνία εξετάσεων

----------------

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS) στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν τους ειδικευόμενους οφθαλμιάτρους, έχει καθιερώσει δωρεάν συνδρομή μέλους για περίοδο 3 ετών. Με μία νέα πρωτοβουλία, η ESCRS, με τη λήξη των τριών ετών, προσφέρει στους ειδικευόμενους οφθαλμιάτρους μειωμένη εγγραφή 75 ευρώ ανά έτος και για μία περίοδο όχι μεγαλύτερη των δύο ετών.

Αυτό το νέο πακέτο εγγραφής περιλαμβάνει online συνδρομή στο Journal of Cataract and Refractive Surgery, ελεύθερη πρόσβαση στην online πλατφόρμα iLearn CME-accredited courses και στο ESCRS on Demand, την online βιβλιοθήκη με περιεχόμενο από τα συνέδρια της ESCRS.

---------

H Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής επιχορηγεί με 1.000 ευρώ νέους ειδικευόμενους οφθαλμιάτρους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο κλινικό πρόγραμμα σε νοσοκομείο ή πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Σαράντα υποτροφίες θα χορηγούνται κάθε χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις: http://www.escrs.org/youngophthalmologist/